Nanie's FotoPage

By: Nanie Manik

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[Archive]
Friday, 12-Dec-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark



Thursday, 4-Dec-2008 02:07 Email | Share | | Bookmark
Baiduri Passion ~ Cik Mah

masa suku siap
close up bunga tapi blurr
tatapan penuh
View all 5 photos...
9 Disember 2008
Ok.. ini gambar Baiduri Passion yang saya jahit untuk baju mak. Tapi jahit kat lengan je as dia kata kalo kat leher tak nampak sebab pakai tudung. Suka la saya sebab tak la lama nak siap.. huhuhuu...

Tak tau la jadi ke Baiduri Passion, tapi saya reka-reka gak la bunga dia tu, jadi la camtu.. hehe saja la buat kelainanan sikit. Sebenarnya kan, bila dah start jahit manik ni, dah jadi cam gian laks, rasa nak terus je jahit untuk next project tapi baju-baju yang kuhantar ke tailor masihh belum siappp... alaaaa... tak sabar nak cuba design lain. Maklumla blaja ngan Kak Nora & lily hari tu macam-macam teknik, jadi rasa gatalll je nak try semua .. Dah la Kak Izan dan Mira nya SF dah HEBAT2.. aiseh, ketinggalan sey diriku inih.. terus rasa semangat nak wat SF ni.. Waarghh.. baju sapa la yang akan jadi mangsa.. ha ha ha..



5 Disember 2008
Alhamdulillah.. Akhirnya siap gak my 2nd project ni... Leh la melaram ngan baju baru pada hari raya Haji ni Cik Mah Ibuku ituu.... Tapi, haaaaaaa... tak leh upload pic duluu .. as nak surprisekan semua..


(hehehe sebenarnya gambo lupa nak pindah dr dlm kamera ke PC sebab tetinggal kat umah.. hampes sungguhh.. kua kua.. jangan mara eeehh... )


4 Disember 2008


Assalamualaikum..
Sukanya saya setelah sekian lama, dapat gak siapkan my second project ni. Baju kurung pahang berwarna jingga bunga coklat besar2.. Ini baju my mum, Cik Mah dari KTrg. Kira jauh gak la `pelanggan' saya kali ni.. ( kononnnn pelangganku la.. har har )

Setelah mula buat sulam manik ni, baru la paham, betapa susah nak cari idea nak buat design apa ngan baju yang kita ada. Itu la saya bgtau Kak Nora ( my sifu) and aisyah n lily hari tu, patut la kalo upah jahit manik ni agak tinggi, berbaloi ngan kerahan idea & kerahan tenaga & kerahan emosi sebab sabarrrrrrrr je nak siapkan satu-satu projek.. "Tau tak pe " kata aisyah (aisyah manik) heheheh.. btoll... Ini pun kira buat design Kak Nora ajar.. kira copyright dia Kak Nora punya lah..

So, sila la bagi komen ye kalo ada.. epecially kwn2 sulam ku yang disayangi... until next entry.. sayonara!

Quote:
Kak Izan~ hehehehhehe.. thanks kak izan.. hehehe.. saya ni jauhhhh sgt di belakang kalo nak dibanding ngan akak.. huhu.. tapi bila tgk Kak izan n others nya beadworks, huii semangat saya naik.. heheh.. wangi eh..memang wangi saya ni hua hua..


Friday, 21-Nov-2008 10:20 Email | Share | | Bookmark
My First Beading Project

pinky daisy rain
 
 
assalamualaikum

hmm.. sebenarnya ni entry baru , as hari tu nya saya terdeletekan.. Rupanya kalo nak masukkan quote tu, tulisan untuk entry kita tak leh padam ek.. lahaii.. mana ku tahu.. tapi takpe, kita kan belaja daripada kesilapan.

So, ini adalah 1st projek saya dalam dunia sulam manik ni. baju sendiri jek. Tapi saya rasa la, nak kena perbaiki cara amik pics la.. sebab saya rasa pics ni tak cantik... Hmmm.. mungkin juga sebab baju kurung saya ni, corak dia bright sangat, so, hightlight manik yang saya buat kat bunga tengah2 baju tu tak naik.. hmm.. meibi... kan kan kawan-kawan..

So next time kena cari baju yang agak plain dan kurang corak, baru cantik tuk di sulam manik.. gitu agaknya kot...




Quote:
testing..testing..
Kak Izan, Sally~ & Mira ~ thanks kak izan, sally n mira.. sy masih lam fasa try n error lagi ngan FP ni.. mmg error pon sebab dah terdelete entry awal2 hari tu masa nak cuba wat quote ni haw haw.. tapi syok la ada kawan-kawan cam akak n mira n sally n Kak Nora, semua tak lokek ilmu.. caya lah.. cam ni la baru bangsa kita leh maju, cewah.. patriotik la pulaks..


Friday, 21-Nov-2008 07:12 Email | Share | | Bookmark

Quote:
Kak Izan=> Yeee yee.. Time kasih la kak izan.. Saya dah reti reply quote. Memang mudah paham cara-cara yang Mira ajar.. Thanks ye kak izan yang baik hati..


Wednesday, 19-Nov-2008 10:10 Email | Share | | Bookmark
Suatu Permulaan..

Assalamualaikum,

Wahhh... Akhirnya dapat jugak saya memulakan fotopages sendiri.. hueheu.. kepada saudara saudari yang dah memang expert dalam bab2 blogging n fotopagesing ( heh betul ke tatabahasa aku ) ni mesti dah tak heran tapi bagi saya orang yang amat la ketinggalan dalam bab-bab inih, hooo ini agak mengujakan.

Saya nak ucapkan terima kasih banyak to Kak Nora, my sifu, kerana dia lah inspirasi saya, sama ada dalam bab sulaman manik ni, serta bab fotopagesing ni.. And to all other beaders, especially under Kak Nora's guidance, yang ada FP sendiri, u all pon buat saya tak sabar2 nak ada FP sendiri.. U all semua bestttttt!!!!

Hmm.. since saya ni orang baru lam bab ni, nak attach picture pon tak reti lagi, di samping blom ada pic hasil keje tangan yang nak dikongsi sama-sama.. so.. `kepoh-kepohan' ini saja la yang ada.. Kak Nora n viewers semua (ada viewer ke? ) tolongggg la bg komen n tunjuk ajar ye.. !! Hait!! Terima kasih!!!




[Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net